Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Architecture of Appropriation. On Squatting as Spatial Practice benadert kraken als architectonische praktijk. De publicatie onderzoekt een serie voorbeelden van gekraakte locaties in Nederland, door middel van architectonische tekeningen, interviews en archiefmateriaal. Op deze manier worden de ruimtes en oral histories gedocumenteerd, en vormt het project een basis voor nieuw aquisitiebeleid voor het Rijksarchief voor de Nederlandse architectuur en stedenbouw.

Artistiek en algemeen directeur Het Nieuwe Instituut: Guus Beumer
Redactie: René Boer, Marina Otero Verzier, Katía Truijen; in samenwerking met de gemeenschappen van ADM, Landbouwbelang, Plantage Dok, Poortgebouw, Vluchtmaat en Wijde Heisteeg 7
Grafisch ontwerp: Maud Vervenne
Fotografie: Johannes Schwartz
Artdirector: Maureen Mooren
Uitgegeven door: Het Nieuwe Instituut. Gedrukt door: Raddraaier. Engelse editie, 369 pagina’s, 222 illustraties. Te bestellen via NAi Boekverkopers, online of in de foyer van Het Nieuwe Instituut.
René Boer, Marina Otero Verzier en Katía Truijen in samenwerking met de gemeenschappen van ADM, Plantage Dok, Poortgebouw, Wijde Heisteeg 7, Landbouwbelang en Vluchtmaat
Maud Vervenne (publicatie), Jakub Straka met Sepus Noordmans (installatie)
Johannes Schwartz
ZUS [Zones Urbaines Sensibles]
Cathy Brickwood, Aurora Bertoli

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Een serie over het veranderende landschap.