Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De publicatie Architecture of Appropriation. On Squatting as Spatial Practice benadert kraken als architectonische praktijk. De publicatie onderzoekt een serie voorbeelden van gekraakte locaties in Nederland, door middel van architectonische tekeningen, interviews en archiefmateriaal. Ter gelegenheid van Architecture of Appropriation is een podcast opgenomen waarin Guus Beumer, directeur van Het Nieuwe Instituut, met onderzoekers, samenstellers en redacteuren René Boer, Marina Otero en Katía Truijen over het project in gesprek gaat.

De podcast werd gelanceerd in de context van de thematische nieuwsbrief 'Thuissolidariteit: vormen van samenleven, samenwonen en nabijheid in tijden van besmettingsgevaar'.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

René Boer, Marina Otero Verzier en Katía Truijen in samenwerking met de gemeenschappen van ADM, Plantage Dok, Poortgebouw, Wijde Heisteeg 7, Landbouwbelang en Vluchtmaat
Maud Vervenne (publicatie), Jakub Straka met Sepus Noordmans (installatie)
Johannes Schwartz
ZUS [Zones Urbaines Sensibles]
Cathy Brickwood, Aurora Bertoli

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Een serie over het veranderende landschap.