Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Stads- en architectuuronderzoeker, schrijver en activist René Boer maakte deel uit van het curatorial team van de tentoonstelling Architecture of Appropriation.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

"Kraken wordt vaak in verband gebracht met de subculturele esthetiek van de jaren zeventig en tachtig, terwijl het in het academisch onderzoek frequent wordt benaderd als een historische sociale beweging. Wat minder bekend is en wat we proberen over te brengen in de tentoonstelling is dat het kraken in Nederland zich vanaf de begintijd heeft ontwikkeld tot een zeer geïnstitutionaliseerde ruimtelijke praktijk."

Boer gaf een presentatie tijdens het Thursday Night Live! evenement Squatting the Archive op 2 februari 2017.

“Kraken is vooral een tool die misschien in het verleden vaker ingezet werd, maar morgen weer opnieuw kan dienen als een breekijzer in een ruimtelijk conflict.” René Boer las The Autonomous City. A History of Urban Squatting van Alexander Vasudevan, Archined (12 juli 2017).

René Boer, Marina Otero Verzier en Katía Truijen in samenwerking met de gemeenschappen van ADM, Plantage Dok, Poortgebouw, Wijde Heisteeg 7, Landbouwbelang en Vluchtmaat
Maud Vervenne (publicatie), Jakub Straka met Sepus Noordmans (installatie)
Johannes Schwartz
ZUS [Zones Urbaines Sensibles]
Cathy Brickwood, Aurora Bertoli

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Een serie over het veranderende landschap.