Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Op woensdag 24 mei 2017 vindt in de tentoonstelling Architecture of Appropriation een interview plaats met Giovanni Bozzoli, mede-oprichter van Macao in Milaan, en Nicola Baratto, een van de initiatiefnemers van The Wandering School.

Macao is een onafhankelijk centrum voor kunst, cultuur en onderzoek in Milaan dat wordt gecoördineerd door een groep kunstenaars en activisten. Het project begon met de bezetting van een verlaten wolkenkrabber in het centrum van de stad, nu is Macao gevestigd in een voormalige vleeshandel in het oosten van Milaan. Macao verkent nieuwe vormen van wat een cultuurcentrum vandaag de dag kan zijn en presenteert een cross-disciplinair programma met veel aandacht voor arbeidsomstandigheden in cultuurproductie. Op dit moment wordt Macao met ontruiming bedreigd. 

In 2016 initieerden studenten van de Dirty Art Department van het Sandberg Instituut The Wandering School, een serie activiteiten waarbij zowel de lokale gemeenschap als het internationale publiek van de Design Week en MiArt werden betrokken. Geïnspireerd door voorbeelden van radicale scholen en autonome gemeenschappen, bood de school een plaats om te overnachten, te dromen, te reflecteren en te feesten.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

datum
24/05/2017
tijd
18:00
taal
English
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

René Boer, Marina Otero Verzier en Katía Truijen in samenwerking met de gemeenschappen van ADM, Plantage Dok, Poortgebouw, Wijde Heisteeg 7, Landbouwbelang en Vluchtmaat
Maud Vervenne (publicatie), Jakub Straka met Sepus Noordmans (installatie)
Johannes Schwartz
ZUS [Zones Urbaines Sensibles]
Cathy Brickwood, Aurora Bertoli

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Een serie over het veranderende landschap.