Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Architecture of Appropriation

Het weekend bouwt voort op het onderzoek dat heeft plaatsgevonden in het kader van Architecture of Appropriation, waarin in samenwerking met zes kraakgemeenschappen en bewonersgroepen aan de hand van architectonische tekeningen, interviews en archiefmateriaal hun plekken zijn gedocumenteerd. Het project brengt de expertise van de kraakbeweging samen met architecten, archivarissen, onderzoekers en advocaten, en stelt manieren van onderzoek, archiveren en het representeren van precaire, collectieve en vaak gecriminaliseerde ruimtelijke praktijken ter discussie in een institutionele context van een archief en museum. Het project is tot uiting gekomen in meerdere publieksprogramma’s, tentoonstellingen en een boek en is op het moment te zien in de deeltentoonstelling Toe-eigening als collectief verzet in Het ontwerp van het sociale.

Independent School for the City

De Independent School for the City is een in Rotterdam gevestigd postdoctoraal opleidingsinstituut dat is opgericht door Crimson Historians and Urbanists en ZUS (Zones Urbaines Sensibles). De school combineert een kritische en activistische benadering van de stad met architectuur- en stedenbouwprojecten die daadwerkelijke verandering teweegbrengen. Eerder organiseerde de school bijvoorbeeld de summerschool ‘Let’s Be R€al: New Strategies for Collective Affordable Housing’, and ‘Taking Back Housing!’ in samenwerking met het International New Town Institute.

datum
15/04/2022
tot
16/04/2022
taal
Nederlands
 
locatie

Independent School for the City
Delftsestraat 33 III
​3013 AE Rotterdam

toegang

Gratis

RSVP via Eventbrite.

René Boer, Marina Otero Verzier en Katía Truijen in samenwerking met de gemeenschappen van ADM, Plantage Dok, Poortgebouw, Wijde Heisteeg 7, Landbouwbelang en Vluchtmaat
Maud Vervenne (publicatie), Jakub Straka met Sepus Noordmans (installatie)
Johannes Schwartz
ZUS [Zones Urbaines Sensibles]
Cathy Brickwood, Aurora Bertoli

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Een serie over het veranderende landschap.