Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Laura Schön (projectleider Het Nieuwe Instituut) vertelt over De Nieuwe Tuin, een publieke ruimte naast Het Nieuwe Instituut waarin twee jaar geleden stadsgebruikers en de natuur vrij spel kregen. Hoe functioneert de proeftuin nu in het stedelijk weefsel? In de tuin staat een tijdelijke trap die toegang biedt tot de tentoonstelling Architecture of Appropriation. Katia Truijen (Research & Development, Het Nieuwe Instituut) gaat dieper in op deze ruimtelijke interventie van ZUS [Zones Urbaines Sensibles] en de tentoonstelling. Moderator is Wessel Klootwijk, urban guide bij het Rotterdamse Office for Metropolitan Information.

Festival De Bouw

Festival De Bouw is een licht anarchistische, creatieve bouwplaats waar jong en oud de hele dag aan de slag kunnen met hout en andere materialen. Het festival vindt van 22 t/m 30 juli plaats in het Museumpark. Meer informatie over het programma.

datum
27/07/2017
tijd
19:00 – 20:00
taal
Nederlands
 
locatie

Festival de Bouw
Museumpark
3015 CB Rotterdam

toegang

Deelname aan de kennisavond is gratis, diner vooraf met keuze uit vega of vlees is mogelijk tegen een vergoeding van 10 euro.

René Boer, Marina Otero Verzier en Katía Truijen in samenwerking met de gemeenschappen van ADM, Plantage Dok, Poortgebouw, Wijde Heisteeg 7, Landbouwbelang en Vluchtmaat
Maud Vervenne (publicatie), Jakub Straka met Sepus Noordmans (installatie)
Johannes Schwartz
ZUS [Zones Urbaines Sensibles]
Cathy Brickwood, Aurora Bertoli

Dit project maakt deel uit van de programmalijn Landschap en Interieur en het dossier Een serie over het veranderende landschap.